PACHET DRAGOBETE 2 NOAPTI + 1 GRATUIT

feb.06

PACHET DRAGOBETE 2 NOAPTI + 1 GRATUIT

Evenimente no responses

 

Pachet 2 noapti 22.02 – 23.02.2018 + 1 gratuit 24.02.2018,
Pret pachet: 370lei/persoana/sejur,
Pachetul include:
primire cu sampanie 22.02.2018
cazare in camera dubla si aranjament special
mic dejun buffet suedez 23 si 24.02.2018
cina festiva de Dragobete cu preparate surpriza si sampanie 24.03.2018
seara speciala la lumina lumanarilor pe acorduri romantice 23.02.2018
vizitarea Domeniului Stirbei  22.02.2018

tarifele includ TVA si Taxa de Statiune,

EARLY BOOKING 20%
REDUCEREA de 20%(EARLY BOOKING) se aplica la tarifele mentionate mai sus si este conditionata de plata integrala a pachetului rezervat in maxim 48 ore de la efectuarea rezervarii;
la tariful de EARLY BOOKING nu se accepta anulari si returnari de bani dupa primirea confirmarii rezervarii;
rezervarile pentru tariful de EARLY BOOKING se pot face pana la data de 22.02.2018;

Dragobetele, 24 februarie

Dragobetele este una dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale romanilor. Din pacate insa a fost uitata de multi si inlocuita cu sarbatoarea venita din Occident, Sfantul Valentin sau Ziua Indragostilor. Cei care cunosc legenda lui Dragobete, o sarbatoresc in fiecare an pe 24 februarie. Dragobete este considerat a fi fiul Dochiei. El era la daci zeul care oficia in cer la inceputul primaverii nunta tuturor animalelor.In decursul anilor aceasta traditie s-a extins si la oameni. Astfel, de Dragobete, fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor ce se “logodesc” in acesta zi.

Motivatia preluarii obiceiului pasarilor era profunda, din moment ce pasarile erau privite ca mesagere ale zeilor, cuvantul grecesc “pasare” insemnand chiar “mesaj al cerului”. Dragobete este si un zeu al bunei dispozitii de ziua lui facandu-se petreceri (fara indecentele evenimentelor similare din zilele noastre), iar de acolo porneau de multe ori viitoarele casnicii.

Pentru toti, sarbatoarea dragostei era socotita una de bun augur pentru treburile marunte, nu si pentru cele mari. Deoarece se credea ca Dragobetele ii va ajuta pe gospodari sa aiba un an mai imbelsugat decat ceilalti, in ziua de Dragobete oamenii nu munceau ca in zilele cu sarbatori religioase, doar isi faceau curatenie prin case. Cele care lucrau erau fetele indraznete care chiar isi doreau sa fie “pedepsite” de Dragobete. Chiar daca mai “pedepsea” femeile, se considera ca Dragobetele ocrotea si purta noroc indragostitilor, tinerilor in general, putand fi socotit un veritabil Cupidon romanesc.