PACHET MARTISOR 1 NOAPTE 2018

feb.06

PACHET MARTISOR 1 NOAPTE 2018

Evenimente no responses

 

Pachet 1 noapte : 01.03.2018,
Pret pachet: 175lei/persoana/sejur,
Pachetul include:

primire cu sampanie 01.03.2018,
cazare in camera dubla si aranjament special,
mic dejun buffet suedez 02.03.2018,
cina festiva de Martisor cu preparate surpriza si sampanie 01.03.2018,

tarifele includ TVA si Taxa de Statiune,

EARLY BOOKING 20%.

 

REDUCEREA de 20%(EARLY BOOKING) se aplica la tarifele mentionate mai sus si este conditionata de plata integrala a pachetului rezervat in maxim 48 ore de la efectuarea rezervarii;

la tariful de EARLY BOOKING nu se accepta anulari si returnari de bani dupa primirea confirmarii rezervarii;

rezervarile pentru tariful de EARLY BOOKING se pot face pana la data de 22.02.2018;

 

Povestea martisorului si superstitiile de 1 martie

 

Este o sarbatoare foarte veche, pagana, dupa unii arheologi ar data de aproximativ 8000 de ani. Dupa ultimele cercetari arheologice, s-a ajuns la concluzia ca acest obicei de purtare al martisorului exista si atunci, femeile purtand martisoare care aveau forma unor coliere, confectionate din niste pietricele mici, vopsite in alb si rosu. Erau considerate a fi niste talismane care le fereau de rau si le aducea noroc. Romanii celebrau cu mare fast ziua de 1 martie- fiind prima zi de primavara, il serbau pe zeul Marte, numit de catre ei zeul fertilitatii, al renasterii naturii si al vegetatiei. Potrivit calendarului vechi roman romanii sarbatoreau la 1 martie intrarea intr-un nou an.
Martisorul a insemnat inca de la inceput un fel de talisman, o amuleta care era aducatoare de noroc celui ce o purta. Romanii ofereau aceste martisoare la intrarea in noul an, pentru ca Anul Nou incepea la 1 martie, alturi de urarile de sanatate, fericire si noroc. Cele doua fire impletite in rosu si alb semnificau puritatea, curatenia, linistea sufleteasca, iarna(alb), primavara(rosu), belsug, spor, viata, sanatate, fertilitate. In zilele noastre martisorul simbolizeaza inceputul primaverii, al renasterii naturii, este un semn al gandirii pozitive si este oferit cu drag copiilor, domnisoarelor si femeilor si este purtat tot parcursul lunii martie. De foarte multe ori martisorul este insotit si de un buchetel de ghiocei sau de zambile, flori ce sunt simbolul primaverii.

Superstitii de martisor:
Martisorul trebuie purtat toata luna martie pentru a fi ferit de boli si pentru a avea noroc.
Se spune ca asa cum va fi vremea in prima zi a lunii martie, asa va fi toata primavara si vara.
Fetele de la tara trebuiau sa poarte martisorul, pentru a fi ferite vara de razele puternice ale soarelui.
Se spune ca martisorul tine departe deochiul.
Martisorele se puneau pe la case, la porti, pe acoperis, astfel credeau ca le va fi protejata casa de duhurile necurate.
Mamele care puneau martisoare copiilor, trebuiau sa aiba mare grija sa nu fie vazute de femeile insarcinate.
Cu apa rezultata din topirea zapezii de 1 martie, fetele se spalau pe fata pentru a fi frumoase si dragastoase in tot anul.