PACHET ZIUA FEMEII 1 NOAPTE 2018

feb.06

PACHET ZIUA FEMEII 1 NOAPTE 2018

Evenimente no responses

 

Pachet 1 noapte : 08.03.2018,
Pret pachet: 175lei/persoana/sejur,
Pachetul include:

primire cu sampanie 08.03.2018
cazare in camera dubla si aranjament special
mic dejun buffet suedez 09.03.2018
cina festiva de Ziua Femeii cu preparate surpriza si sampanie 08.03.2018

tarifele includ TVA si Taxa de Statiune,

EARLY BOOKING 20%

REDUCEREA de 20%(EARLY BOOKING) se aplica la tarifele mentionate mai sus si este conditionata de plata integrala a pachetului rezervat in maxim 48 ore de la efectuarea rezervarii;

la tariful de EARLY BOOKING nu se accepta anulari si returnari de bani dupa primirea confirmarii rezervarii;

rezervarile pentru tariful de EARLY BOOKING se pot face pana la data de 22.02.2018;

 

ZIUA FEMEII

Ziua de 8 Martie, recunoscuta in toata lumea drept sarbatoarea internationala a femeii, isi are originea inca de pe vremea zeilor din Olimp, cand exista un festival dedicat zeitelor si mamelor tuturor zeilor. Punctul de plecare al initiativei constituie insa si o comemorare: in urma cu un secol, mai multe muncitoare si-au pierdut viata intr-un incediu inzbucnit la o fabrica din New York. Angajatele fabricii de textile au declansat ulterior un protest fata de conditiile improprii de munca.

  • Femeile, militanti ai pacii

Tot femeile au organizat de-a lungul timpului mitinguri pentru pace, dintre care cel mai insemnat a avut loc pe 8 martie 1913. In anii 60′, actiunile de tip feminism iau amploare. Povestea continua In 1910, la Copenhaga, unde apare pentru prima data ideea zilei femeii, cu ocazia miscarii femeilor pentru egalitate de sanse. Prima zi internatioanala dedicata femeii s-a tinut la data de 19 mai, 1911, in Germania, Danemarca, Austria si in alte tari europene, potrivit Wikipedia.

Patru ani mai tarziu, 1975, Ziua Internationala a Femeii a fost recunoscuta de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, care a decis ca aceasta zi sa fie celebrata pe 8 martie. Ziua de 8 martie a devenit traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA. Pe plan international, 8 martie reprezinta Ziua Femeilor Militante, moderne, datorita carora femeile au dreptul de a alege.

In Romania, pana in decembrie 1989 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. Dupa Revolutia din 1989, notiunea de ziua mamei a fost inlocuita cu ziua femeii.